Een meer ontspannen lockdown… ‘Practise what you preach!’

Vanaf afgelopen donderdag, het moment dat ik wist dat er op veel plekken geschaatst kon worden, voelde ik intense schaatskriebels. Ook wel ‘schaatskoorts’ genoemd. Dit zit dan zo diep dat je het gevoel hebt dat je NU het ijs op MOET!

Natuurlijk komt daar dat interne kritische stemmetje die zegt: ‘Dat gaat niet, je wil er zijn voor je coaching klanten.’ Ja dat klopt!

Eén van de dingen die ik juist in deze corona tijd zeg tegen mensen, ‘Ga er op uit’, ontdek plekken waar je nog nooit geweest bent. Een andere omgeving geeft je positieve energie, ontspanning, inspiratie en nieuwe inzichten.

Ineens bedacht ik me “Practise what you preach“, Marjanka.

Ik heb mijn klanten die voor vrijdag middag op de agenda stonden gebeld om met mij de ‘coaching on ice ‘uitdaging aan te gaan. Twee werden er helemaal enthousiast en gingen direct op zoek naar hun schaatsen, en de ander maakte met alle plezier ruimte voor een wandel coaching rondom het ijs!

Wat hebben we genoten. Het hele weekend overigens, met familie en vrienden. Deze sneeuw -en ijs week was echt een kado van de natuur voor iedereen! Het heerlijke gevoel van vrijheid en dan ook nog het zonnetje erbij!  Toch nog een beetje wintersport, en even niet meer denken aan …. ‘Dat ene.’ Jammer dat de dooi is ingezet, maar we kunnen er een tijdje op teren!

Veranderen kan wel

breinVorige week kwam ik een oude vriend van mij tegen bij de Coffee Company. Ik had hem al een jaar niet gezien dus het gesprek ging al snel over waar we ons nu mee bezig hielden. Ik vertelde hem over Dapper en over de trainingen en coaching die ik geef. Nu kende ik hem altijd al als een mega scepticus, na een flinke teug cappuccino zei hij heel direct dat hij niet gelooft dat mensen kunnen veranderen. “Je verandert de aard van het beestje niet!”. Maar is dat echt waar?

Meer lezen